Renovované kreslo Jinota „Soběslav“

cena: kreslo 220 €/ks + taburet 70 € (možnosť kúpiť aj samostatne)

rozmery: V 78 cm, Š 55 cm, H 44 cm
počet kusov: 1x kus

stav: skladom
obdobie: 70. roky 20 storočia

Uvedené kreslo vzniklo v 70. rokoch minulého storočia v spoločnosti Jitona, ktorá bola popredným výrobcom nábytku v socialistickom Československu a následne aj niekoľko rokov po roku 1989. Vedúcim vývojového oddelenia bol architekt nábytku Hubert Nepožitek, ďalšími návrhármi boli Bohumil Landsman a Jaroslav Šmídek. Najprv vývoj sídlil v Soběslavi, neskôr sa presťahoval do Českých Budějovíc do Chelčického ulice.

Jeho renovácia prebiehala kompletným rozobratím dreveného rámu na jednotlivé časti, ktoré sme prebrúsili a opäť zložili do pôvodného tvaru. Sedacia časť bola spevnená previazaním vlnitých pružín. Výplet rámu operadla sa realizoval novými jutovými popruhmi. Následne bolo kreslo vyplnené molitanovým materiálom. Taburet bol nanovo vypletený jutovými popruhmi a vyplnený molitanovým materiálom. Poťahová látka je vhodná aj do domácnosti, ktorej členmi sú aj zvieratá.

Taburet je pridaná hodnota kresla, ktorá k nemu neodmysliteľne patrí. Znásobí sa tak pôžitok pohodlia pri oddychu.

Kompletné rámy boli natreté lazúrou v odtieni breza, s prídavkom vosku na drevo. Na ich povrchu vytvára hrubú vrstvu, ktorá výborne chráni drevo pred nepriaznivými vplyvmi počasia, UV žiarením, udržiava vlastnosti dreva a zachováva jeho prirodzenú krásu.